Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

Web Atölyesi

Web Hosting

Web Atölyesi olarak Çeşme 'da alanında başarılı kadromuz ile web tasarım, eticaret, etahsilat, müşteri takip vb konularda hizmet sağlamaktayız. İhtiyacınızı belirleyin sizlere yardımcı olalım.

Web Hosting Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Site Hosting Rehberi

Web hosting nedir sorusu site kurmaya başladıysanız kesinlikle aklınızdan geçmiştir. Bu, web sitenizin içeriğini internette erişilebilir hale getiren çevrimiçi bir hizmettir. Bir hosting planı satın aldığınızda, Web Sitesinin tüm dosyalarını ve verilerini depolamak için fiziksel bir sunucuda alan kiralamış olursunuz.

Web host şirketleri, web sitenizin etkin ve güvenli çalışması için gereken teknolojiyi ve kaynakları sağlar. Sunucuyu çalışır durumda tutmaktan, güvenlik önlemleri almaktan ve metinler, fotoğraflar ve diğer dosyalar gibi verilerin ziyaretçilerin tarayıcılarına başarıyla aktarılmasını sağlamaktan sorumludurlar.

Bu Rehberler yazısında, Web hosting’in ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve mevcut farklı Web hosting türlerinin neler olduğunu öğreneceksiniz.

 

Web Hosting Nedir?

Web hosting, web sitenizi veya web uygulamanızı internette yayınlamanızı sağlayan çevrimiçi bir hizmettir. Bir Web hosting hizmetine kaydolduğunuzda, temel olarak, web sitenizin düzgün çalışması için gerekli tüm dosyaları ve verileri depolayabileceğiniz fiziksel bir sunucuda bir miktar alan kiralarsınız.

Web Hosting Nasıl Çalışır?

Web sitenizi barındıran sunucu, Web Sitesini her zaman ziyaretçiler için kullanılabilir hale getirmek için sürekli çalışan fiziksel bir bilgisayardır. Web hosting için sunucu satın almak, web sitenizin tüm verilerini sağlayıcınızın bu sunucularında saklamanıza olanak tanır.

Bir kullanıcı tarayıcısının adres çubuğuna alan adınızı girdiğinde, Web hosting sunucusu web sitenizi yüklemek için gerekli tüm dosyaları aktaracaktır.

Bir Web Sitesini kendiniz barındırabilirsiniz, ancak kapsamlı teknik beceriler gerektirir. Kendi kendine barındırma, ekipman, altyapı, donanım ve yazılım dahil olmak üzere bir web sunucusunu sıfırdan kurmayı ve yapılandırmayı gerektirir. Ayrıca devam eden tüm bakım işlemlerini de halletmeniz gerekecektir.

Bir Web hosting hizmeti sağlayıcısı, web sitenizin en iyi şekilde ve daha iyi güvenlik protokolleriyle çalışmasını sağlar. Ayrıca, yazılım kurulumundan teknik desteğe kadar bir Web Sitesi host etmenin birçok karmaşık yönünü basitleştirir.

Web Hosting Türleri Neler?

Web hosting nedir açıkladık ancak birçok Web hosting seçeneği olduğundan web siteniz için hangisinin en iyi olduğunu belirlemek zor olabilir.

Çoğu Web host, şirket Web Sitesi sahiplerinden kişisel blog oluşturucularına kadar farklı müşteri türleri için farklı barındırma paketleri sunar.

İdeal olarak, basit barındırma çözümüyle başlamalısınız. Siteniz daha fazla trafik aldığında, daha gelişmiş bir plana yükseltebilirsiniz.

Mevcut en popüler barındırma türlerinden bazılarına bir göz atalım.

Paylaşımlı Web Hosting Nedir?

Paylaşımlı hosting ile birden çok kullanıcı, bellek, işlem gücü ve depolama alanı dahil olmak üzere aynı sunucu kaynaklarını paylaşır.

Basitliği ve uygun fiyatı nedeniyle, paylaşımlı web barındırma, gelişmiş yapılandırma veya daha yüksek bant genişliği gerektirmeyen küçük şirketler ve kişisel web siteleri için mükemmel bir çözümdür. Bu nedenle paylaşımlı hosting, başlamak için ekonomik Web hosting ihtiyaç duyan yeni başlayanlar için mükemmel bir seçimdir.

Artıları:

  • Uygun maliyetli, küçük ölçekli web siteleri için ideal
  • Teknik uzmanlık gerekli değildir
  • Önceden yapılandırılmış sunucu seçenekleri
  • Bakım ve sunucu yönetimi ile ilgilenmenize gerek yok

Eksileri:

  • Sunucu yapılandırmasına minimum erişim
  • Diğer web sitelerinde artan trafik, web sitenizin hızını etkileyebilir

VPS Hosting (Sanal Özel Sunucu)

Bu Web hosting türüyle, web siteniz diğer kullanıcılarla fiziksel bir sunucuyu da paylaşır, ancak Web host her kullanıcı için sanal bir bölüm oluşturur. Böylece sanal bir özel sunucuda host edilen bir Web Sitesi, tahsis edilen miktarda kaynak alır.

VPS hosting orta ölçekli web siteleri, E-ticaret siteleri ve hızla artan sayıda ziyaretçiye sahip büyük bloglar için harika bir seçenektir.

Artıları

  • Özel sunucu alanı
  • Diğer web sitelerinde artan trafik, sitenizin performansını etkilemez
  • Sunucuya kök erişimi
  • Yüksek oranda özelleştirme

Eksileri

  • Kullanıcılar bunu yönetmek için teknik uzmanlığa ihtiyaç duyar
  • Nispeten uygun fiyatlı olmasına rağmen, bazı kullanıcıların sanal sunucuyu yönetmek için bir geliştirici tutması gerekebilir ve bu da genel maliyetleri artırır.

Yüksek performanslı ve kaliteli VPS Hosting fırsatlarını kaçırmayın. Tüm planlarda özel IP ve tam root erişimi bulunmaktadır.

Cloud Hosting (Bulut Sunucu)

Bulut Sunucu yada diğer adıyla Cloud Hosting, gerçek anlamda neredeyse hiç downtime süresi olmadığı için piyasadaki en güvenilir çözümlerden birisidir. Cloud Hosting hizmetinde, host firmanız size bir sunucu kümesi sağlar. Dosyalarınız ve kaynaklarınız her bir sunucuda kopyalanır.

Bulut sunucularından birisi meşgul olduğunda veya sorun çıkardığında, trafiğiniz otomatik olarak kümedeki bir diğer sunucuya yönlendirilir ve böylelikle kapalı kalma süresi sıfıra inmiş olur.

Artıları

  • Azaltılmış gecikme süresi ve donanım arızası olasılığı
  • Yüksek trafiği yönetmek ve DDoS saldırılarını önlemek için yük dengeleme kullanır
  • Ölçeklenebilirlik – web siteniz tek bir sunucunun kaynaklarıyla sınırlı değildir

Eksileri:

  • Kök erişimi her zaman verilmez
  • VPS ve paylaşımlı hosting seçeneğinden daha pahalıdır.

Bulut Sunucu (Cloud Hosting) ile hızla büyüyen web sitenize daha büyük kaynak ayırın.

WordPress Hosting

WordPress hosting, WordPress site sahipleri için oluşturulmuş bir tür paylaşımlı hosting çeşididir. Sunucunuz WordPress için özel olarak yapılandırılmıştır ve önbellek ile güvenlik gibi hayati önem taşıyan işler için önceden yüklenmiş eklentiler sunar.

Optimize yapılandırma sayesinde siteniz çok daha hızlı yüklenir ve sorunsuz şekilde çalışır. WordPress hosting planları genellikle önceden tasarlanmış WordPress temaları, sürükle bırak sayfa kurucuları ve özel geliştirici araçları gibi WordPress’e özel ekstra özellikler içerir.

Artıları

  • Düşük maliyet (genellikle normal paylaşımlı hosting fiyatları ile aynıdır)
  • Yeni başlayanlar için ideal
  • Tek tık WordPress kurulumu
  • WordPress siteleri için yüksek performans
  • WordPress sorunları konusunda eğitimli müşteri destek ekibi
  • Önceden yüklenmiş WordPress eklenti ve temaları

Eksileri

  • Sadece WordPress siteleri için tavsiye edilir (eğer sunucunuzda birden fazla Web Sitesi barındırmak istiyorsanız ve bu sitelerin tamamı WordPress sitesi değilse sorun yaşanabilir)

Dedicated Hosting

Dedicated Hosting hizmeti tamamen sizin sitenize özel, kendi somut sunucunuz olması anlamına gelir. Bu yüzden Dedicated Hosting muazzam derecede esneklik sağlar. Sunucunuza istediğiniz işletim sistemini ve yazılımları yükleyerek dilediğiniz gibi yapılandırın ve tüm hosting ortamını kendi ihtiyaçlarınıza göre şekillendirin.

Özel bir sunucu kiralamak, kendi sunucunuza sahip olmak gibidir ancak bu durumda Web host firmanızın profesyonel destek ekibine sahip olursunuz. Genellikle Dedicated Hosting çok fazla trafik alan büyük online işletmeler için önerilmekte.

Artıları

  • Sunucu yapılandırma üzerinde tam kontrol
  • Yüksek güvenilirlik (sunucu kaynaklarınızı başka kimseyle paylaşmazsınız)
  • Sunucunuza root erişimi
  • Yüksek güvenlik

Eksileri

  • Yüksek maliyet
  • Sunucu yönetimi ve teknik konularda bilgi birikimi şarttır

En İyi Web Hosting Sağlayıcısı Nasıl Seçilir?

Web siteniz büyüdükçe ek depolama alanına, bant genişliğine ve diğer kaynak çeşitlerine ihtiyaç duyarsınız. Bu durumda, bulut sunucu veya VPS gibi daha gelişmiş bir hosting çözümüne geçmeniz siteniz için faydalı olur.

Bu yüzden sağlayıcının çeşitli Web hosting hizmetleri sunduğundan emin olun, böylece istediğiniz zaman yükseltebilirsiniz. Ek olarak, web barındırma sağlayıcıları arasında karar verirken analiz edilmesi gereken birkaç unsur var.

Kontrol Paneli

Bir hosting Kontrol Paneli ile web sunucusuna giriş yapmak zorunda kalmadan hosting hesabını yönetirsiniz. Bu nedenle tüm beceri seviyelerindeki kullanıcılar için kolayca yönetilebilir bir kullanıcı arabirimi sağlayan Web host seçmek en iyisidir.

hPanel’imiz dosyalarınızı yönetmenize, tam bir yedekleme oluşturmanıza ve web sitenizle ilişkili uygulamaları hızlı ve verimli bir şekilde yüklemenize olanak tanır.

Web Host’un Çalışma Süresi

Bakımı yetersiz veya dengesiz web sunucuları nedeniyle sık ve beklenmedik kesintiler, işletmenizin ve müşterilerinizin güvenini ciddi şekilde etkiler. Bu nedenle, seçtiğiniz ana bilgisayarın reklamını yaptığı çalışma süresi garantisini karşıladığından emin olun.

Çalışma süresi garantisi ve adil hizmet koşulları, hosting firmalarının sistemlerini çalışır durumda tutma taahhüdünü yansıtır.

Teknik Özellikler

Yeterli disk alanına, işlem gücüne ve bant genişliğine sahip hosting hizmetlerini seçmenin yanı sıra, web sitenizin sorunsuz çalışmasına yardımcı olacak diğer özellikleri de aramalısınız.

Web Atölyesi’nde sunucularımız CloudLinux üzerinde çalışır ve onları hızlandırmak için LiteSpeed ??teknolojilerini kullanırız.

Online İncelemeler

Farklı Web hosting hizmeti sağlayıcıları hakkında derinlemesine bilgi sağlayan Web Sitesi hosting incelemelerini araştırın. Çoğu çevrimiçi inceleme, çalışma süresi ve hız hakkında bilgiler içerir, böylece sağlayıcının sunucularının gerçekte nasıl performans gösterdiğini anlarsınız.

Güvenlik

Hosting sağlayıcısının, sitenizi kötü amaçlı yazılımlardan veya DDoS saldırılarından korumaya yardımcı olmak için gelişmiş güvenlik önlemleriyle iyi bir şekilde donatıldığından emin olun.

Erişim yönetimi, kötü amaçlı yazılım algılama, otomatik yedeklemeler ve güncellemeler içerebilirler.

7/24 Müşteri Desteği

Web siteniz beklenmedik gecikmeler, çökmeler ve hatta güvenlik ihlalleriyle karşılaşırsa, günün her saati müşteri veya teknik destek mükemmeldir. Ana bilgisayarın rehberler ve bilgi tabanları gibi destek kaynakları da sağlayıp sağlamadığını kontrol edin.

Ek Hizmetler

Harika bir hosting planı, bir SSL sertifikası, bir kurumsal e-posta hesabı veya bir içerik dağıtım ağı (CDN) gibi ücretsiz eklentiler ve özellikler içeriyorsa, paranızın tam karşılığını verir.

Web Hosting Nedir? Domain Arasında Nasıl Bir Fark Vardır?

Web Sitesi dosyalarınızın nerede saklanacağını seçtikten sonra, web sitenizi kurmanın bir sonraki adımı, bir domain sorgulama yapmak ve ardından bir domain satın alma yapmaktır. Domain adı Web Sitesinin dijital kimliği olarak işlev görür ve insanların siteye kolayca erişmesini sağlar.

Bir alan adı genellikle bir Web Sitesi adından ve .com, .org, .net veya .xyz gibi bir alan uzantısından oluşur.

Bir alan adı ve hosting hesabı, aynı veya farklı sağlayıcılardan satın alınabilir. Web Atölyesi dahil olmak üzere birçok hosting şirketi, alan adı kaydı da sunar.

Başlamak için bir domain adına karar verin ve kullanılabilirliğini kontrol edin.

Domain Sorgulama

Domain kullanılabilirliğini anında kontrol edin.

Benzersiz bir alan adı bulduğunuzda, onu bir alan adı tescil kuruluşundan kaydedin. Siteyi hosting seçtiğiniz şirket değilse, bir hosting planı satın alın ve alan adını buna göre yönlendirin.

Alternatif olarak, ücretsiz domain adı kaydı içeren bir barındırma planı satın almak çok daha basit ve daha uygun maliyetli bir çözümdür.

Ancak verilen hizmetten memnun değilseniz siteyi yeni bir sunucuya taşıyabilirsiniz. Sadece şirketin web sitenizin çerçevesini desteklediğinden emin olun.

Sonuç

Nasıl ve nerede barındırılacağı da dahil olmak üzere yeni bir Web Sitesi oluşturmayla ilgili birçok karar verme süreci vardır. Ancak öncelikle hosting nedir anlamak gerekir.

İster çevrimiçi bir şirket, blog veya başka bir Web Sitesi türü olsun, çevrimiçi varlığınızı oluşturmanın ilk adımı bir hosting hesabı açmaktır. Web hosting, web sitenizin çevrimiçi olarak kullanılabilir olmasını sağlayan bir hizmettir.

Web hosting temellerini ve web barındırma hizmetleri türlerini öğrenmek, web siteniz için uygun maliyetli ve güvenilir bir çözüm bulmanıza yardımcı olur.

Farklı hizmetler ve barındırma sağlayıcıları düşündüğünüzde, ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurun ve web barındırma şirketlerinin avantajlarını ve dezavantajlarını analiz edin.

Hosting nedir ile ilgili başka sorularınız varsa, bize aşağıdan yorum bırakmaktan çekinmeyin. Ayrıca 7/24 müşteri destek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Çeşme ziyaretçilerimiz, Web Atölyesi'nin mutlu müşterileri arasına katılmak için +90(532) 200 9852 veya info@webatolyesi.com.tr ile bize ulaşın, ihtiyacınıza uygun Kurumsal web sitesi, E-ticaret, E-tahsilat veya Crm çözümünü size sunalım

Bize Yazın

Merkez Ofis

Ziya Gökalp, Mall of İstanbul The Office Plaza, Kat 17 34490 Başakşehir/İstanbul